Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πότε είπανε ότι θα αρθούν τα capital controls;

από:www.liberal.gr

Η κυρία Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και μη εκτελεστική Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας,  κατά την ομιλία της στο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι τα capital controls θα αρθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Επέρχεται κατάρρευση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου;

Του Κωνσταντίνου Βέργου*

Η ραγδαία πτώση των τιμών των τραπεζών στο προηγούμενο διάστημα, με προεξέχουσα την τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, που έχασε 80% της αξίας της σε 4 εβδομάδες, επέτεινε την ανησυχία στους Έλληνες επενδυτές. Ανησυχία που οδηγεί σε προβληματισμό για το πού οδεύουν οι τιμές στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πώς χάσαμε τις τράπεζες

από: Protagon.gr
του Γιώργου Στρατόπουλου
Αυτό που έγινε στις τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα δεν αφορά μόνο τους μικρομετόχους. Μας αφορά όλους, γιατί σχεδόν ακατανόητα απαξιώθηκε η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, κάμποσα δισ. ευρώ χάθηκαν αδικαιολόγητα και δια παντός. Τι χάσαμε; Τι έφταιξε; Τι πήγε στραβά; Ποιος ευθύνεται; Υπάρχει κάποιος που μεριμνά για την περιουσία και το μέλλον της χώρας;

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο τρόμος ΔΕΝ θα περάσει....



Goldman Sachs: Η ανακεφαλαιοποίηση συνεπάγεται pro-forma αποτιμήσεις στο ύψος του 0.3-0.6x TBV

Σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs για τις Ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση οι pro-forma αποτιμήσεις θα ανέλθουν στο ύψος του 0,3x - 0,6x του TBV.  Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι Ελληνικές τράπεζες θα καταστούν φτηνές σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες της Ευρώπης.