Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

AlphaBank: Μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα 9μήνου



Ο Όμιλος Alpha Bank είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στην εγχώρια και τη διεθνή τραπεζική αγορά. Για το τρέχον εννεάμηνο τα καθαρά έσοδα από τόκους, που αποτελούν και το  σημαντικότερο μέρος των εσόδων, παρουσιάζουν μικρή κάμψη, σε αντίθεση με τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες που εμφανίζονται αυξημένα. 




Παρά όμως το γεγονός αυτό υπάρχει αύξηση στο καθαρό έσοδο από τόκους, πιθανόν λόγω αύξησης της διαφοράς επιτοκίου μεταξύ χορηγήσεων και καταθέσεων (Διάγραμμα 1).


Διάγραμμα 1
 

 



 Τα συνολικά έξοδα δείχνουν τάση σταθεροποίησης ως ποσοστό των εσόδων, συγκριτικά με το 9μηνο του 2013, οπότε και ήταν αρκετά αυξημένα συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, πιθανόν λόγω της εξαγοράς της Εμπορικής. Επιπλέον η τρέχουσα χρήση, επιβαρύνεται με την πρόβλεψη για την αποζημίωση προσωπικού, με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου (Διάγραμμα 2).


Διάγραμμα 2




 


Βελτίωση παρουσιάζει ο δείκτης καταθέσεων προς χορηγήσεις λόγω της μείωσης των χορηγήσεων, σε συνδυασμό με την αύξηση των καταθέσεων (Διάγραμμα 3)


Διάγραμμα 3
 
 



Το δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας δεν εμφανίζει μεγάλες διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (Διάγραμμα 4).



Διάγραμμα 4



   



Ενώ οι σωρευτικές προβλέψεις απομείωσης φτάνουν πλέον στο 14,3% του συνολικού χαρτοφυλακίου,  από 11,9% την προηγούμενη περίοδο (Διάγραμμα 5).





Διάγραμμα 5


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου